Nedstat Basic - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
Contador gratuito L'aeroplà del Raval | Tina Vallès <$BlogRSDUrl$>

10.2.05

Calefacció per adsl 


A aquestes alçades de la pel·lícula (és un dir, avui no parlo de cine, ja) qui no té adsl és perquè no vol (això també és un dir, no em salteu al coll tots els que us connecteu des de cibercafès o per un mòdem via telefònica o per cable o per on sigui), ja que les companyies es desviuen en ofertes «irresistibles» (surt més a compte posar cometes que anar obrint parèntesis per dir que és un dir) perquè piquis, perquè compris, perquè contractis. I després, t’arriba a casa el patracol amb el cd i els drivers i tot allò que té noms tan insofribles i au, pitjor que quan tornes de l'IKEA!?

Però aquest no és un post protesta, no els diré el nom del porc als de Ya.com, que ara fa molt de temps que la cosa funciona i no vull cridar el mal temps. Tampoc tinc intenció de parlar dels serveis d'atenció al client (l'any Dalí ja ha passat!?). L'adsl no serveix només per connectar-se, no. Fa uns dies que a casa li hem (han) trobat una altra utilitat.

Va ser amb l’arribada del fred aquest que diu que ens han enviat (no pas per adsl) els de Sibèria. No trobava el gat en cap dels llocs on sol refugiar-se quan les temperatures baixen de sobte. En el rectangle de sol que es projecta al mig del menjador pel matí no hi jeia ningú. Entre els coixins del sofà només hi havia uns quants pèls de testimonis. Al capçal del llit tampoc hi havia cap bony sospitós, ni a les cadires del despatx. En canvi, sentia la presència de la pobra bèstia ben a prop, fins i tot diria que em mirava mentre traduïa algun certificat bancari o informe sobre plaques solars a l’Índia.

De sobte, la connexió va fer llufa. «Et funciona el correu, copilot?», em pregunten des de la central de Miranfú. No, no funciona. Ni el correu ni Internet. Recoi! «Prova de reiniciar el mòdem»...

... Al lloc del mòdem, allà on van a petar tots els cables, hi havia un gat escarxofat, abraçat a l’aparell com qui s’aferra a un tronc miraculós en un naufragi. Havia vist gats damunt de radiadors, d'estufes, de teles, de prestatges, fins i tot de fils d'estendre roba, però mai damunt d'un mòdem i a més fent de manera que tot el cos, contorsionat, li capigués en aquell pam quadrat de màquina negra i bullent.

I tot i que ara fa menys fred, aquí el tinc, totalment desfet per l'escalfor del darrer crit en tecnologia, fent que de tant en tant desconnectem de tot durant una estona.

L’adsl, doncs, és també un nou sistema de calefacció, i les companyies que prometen l’oro i el moro sense saber-ho!



Creative Commons License