Nedstat Basic - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
Contador gratuito L'aeroplà del Raval | Tina Vallès <$BlogRSDUrl$>

11.1.05

De lectura o sexe 



Il·lustració d'Alex Pelayo

Llegir no és fàcil i n'hi ha que gairebé necessiten una temperatura concreta per fer-ho, i no parlo dels que devoren més llibres a l'estiu que a l'hivern, sinó dels que gairebé es posen el termòmetre abans d'emprendre la lectura. Dels que necessiten una llum concreta, un silenci sepulcral, un sofà buit i ample, un coixí que faci de faristol, una manta que els cobreixi les cames a l'hivern o un got d'alguna beguda refrescant a l'estiu, etcètera. Tot plegat, excuses.

Si vols llegir, no calen tants preparatius, ni tampoc tant de temps. Només les ganes, que elles soles ja s'ho faran per aillar-te dels factors externs que pretenen impedir que disfrutis d'un llibre (o revista o diari o...).

Els lectors experimentats saben trobar els moments i els llocs per dedicar al seu vici, i tant pot ser en un sofà com en un banc públic o un seient del metro o la cua de la xarcuteria o la de la INEM, o a la sala d'espera del metge o davant d'un pas zebra mentre la llum vermella està encesa.

Altra vegada se m'acut comparar el llegir amb el sexe... Eh que si hi ha ganes no calen llits amples i flonjos ni temperatures càlides ni músiques exòtiques ni elixirs afrodisíacs? Proveu de tornar a llegir els paràgrafs anteriors substituint la lectura pel sexe...

És clar que on hi hagi un sofà còmode (tant per a una cosa com per a l'altra), fora incomoditats, però de la mateixa manera que ens pot assaltar el desig sexual en un ascensor, un telefèric o un túnel de rentat de cotxes, ens hauria de passar el mateix amb el desig lector, si tenim una vida lectora (i sexual) sana i equilibrada, esclar.

Post avalat per Carmen Vijande.



Creative Commons License