Nedstat Basic - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
Contador gratuito L'aeroplà del Raval | Tina Vallès <$BlogRSDUrl$>

7.2.05

Beneficis literaris 


«Els editors acorden que adaptar llibres al cinema beneficia la mateixa literatura. Molts títols que en la seva publicació passen desapercebuts, o bé es mantenen oblidats a les prestatgeries de les llibreries, salten de cop a la fama quan algun director els utilitza com a guió.» El Punt

La cursiva és meva, i ben meva. Beneficia la literatura? Primera notícia. Havia pensat, ingènuament, que els beneficis eren per a l'editorial.

Deixant de banda aquestes menudeses, aprofito l'ocasió per dir que detesto els llibres que es reediten amb la caràtula de la pel·lícula com a portada. Apa, que no se'm quedi dintre.

Dissabte vaig anar a un parell de llibreries (una de molt grossa i una de força petita) i en totes dues vaig veure la cara del Santi Millán i la de la Guillén Cuervo sota el nom del darrer guanyador del Llull. No tenia cap intenció de comprar-lo —fins i tot sense la cara d'aquests dos actors— però si l'hagués tinguda, me n'hauria desdit per culpa de (o gràcies a) la coberta. Manies? Sí, que no en faltin.

Seria com comprar-se Seny i sentiment amb la cara de la Thompson saludant-te, perquè ens entenguem millor. I no és que compari Austen amb Baulenes, eh. He passat més bons moments amb la primera, no cal dir-ho.

Tornant a la notícia puntera, sembla que hem de celebrar que la gent es llenci a comprar les cartes del Sampedro després de veure Mar adentro (cartes que fins i tot han estat traduïdes al català; ho vaig veure dissabte al costat de la caixa de la llibreria gran), encara que no se les llegeixin mai, encara que el de la portada sigui el Bardem repintat com una mona, encara que el text no s'ho valgui gaire (no tinc entranyes, ai), etc. El cas és que la foto del Bardem disfressat de Sampedro serveixi de reclam, entre els tres micos en pilotes, el discurs de la Manjón, la darrera ocurrència del rei de la semiòtica i la del seu cosí germà i gran analista de les intel·ligències i estupideses humanes.



Creative Commons License