Nedstat Basic - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
Contador gratuito L'aeroplà del Raval | Tina Vallès <$BlogRSDUrl$>

12.4.05

Anakareninejar 


Si algú s’avorreix i té un exemplar d’Ana Karenina a mà, pot fer un d’aquests dos experiments:

1. Llegir-lo. (Tot seguit, no; es recomana parar com a mínim per beure i per mirar-se al mirall de tant en tant —si constateu que comenceu a fer més mala cara del que és habitual, renteu-vos-la amb aigua i sabó i aneu al CAP de seguida, no sense endur-vos el llibre, que segur que us hi faran esperar!)

2. Sortir al carrer amb el llibre sota el braç. (Si no el teniu, podeu agafar algun altre llibre del mateix autor —«Ése de la guerra y la paz que tienen mis padres en el comedor», alumne de 4t d’ESO dixit a una servidora quan feia les pràctiques tot decidint si això de l’educació era el seu fort; i no, no fou això el que li va fer girar cua corrents: els més lúcids no eren pas a la sala de professors—, o bé de qualsevol autor rus decimonònic que surti a les preguntes del Trivial.)

No us cal res més, ni calés, ni un abillament concret, només que sigui de dia (els que tingueu molt de temps lliure i poques alternatives per passar-lo a casa ho podeu fer de nit, sí). Un cop al carrer, passegeu-vos sense por i sense pressa, preferiblement per llocs força concorreguts, i deixeu que la gent pugui veure perfectament quin llibre porteu sota el braç.*

Feu-ho i tindreu moltes anècdotes per explicar en el proper dinar familiar, reunió de feina o sopar amb els amics. Una perla per encoratjar-vos:

«Tant llarg i amb nom de dona, quina mandra; dóna'm el Mundodeportivo.»**

*Si no es llegeix bé perquè el disseny de la coberta és més aviat auster, no us reprimiu de rememorar les classes de pretecnologia o treballs manuals —pensem en aquestes denominacions durant cinc segons... Prou!— i amb una cartolina, unes tisores i un retolador gruixut improviseu una coberta que garanteixi que fins el més assidu visitant a l’oftalmòleg pugui llegir quina magna obra passegeu amb orgull.

**Pronunciat per un exemplar mascle de subespècie casat-des-de-fa-més-de-mig-segle amb qui he coincidit aquest matí al quiosc.



Creative Commons License