Nedstat Basic - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
Contador gratuito L'aeroplà del Raval | Tina Vallès <$BlogRSDUrl$>

8.7.05

Del gremi, 2 


Tot i la pluja, tot i la desgràcia de Londres, tot i que la majoria havien deixat traduccions a mig fer i de ben segur més de la meitat van treballar a la nit, ahir a les 18.30 h uns quants traductors (pocs, per al meu gust) ens vam plantar davant de les oficines de Maremagnum MTM i vam fer soroll de cassoles, xiulets i megàfon, amb llegida de manifest, pamflets i pancartes incloses (gentilesa de la gent de CCOO, que serien com una mena de professionals de l'organització de manifestacions, amb un kit de rètols, adhesius i estris per fer soroll que despleguen en un tres i no res i que fan que sense ni adonar-te'n de cop i volta et trobis amb un distintiu de la TRADE al pit, un xiulet a la boca, una cassola al cap i una pancarta per vestit!?).

Sap greu la poca assistència a una concentració sobre un tema que ens ha afectat, ens afecta i ens afectarà a tots els traductors i intèrprets autònoms: els impagaments --però per haver estat la primera que feien els professionals de la traducció i la interpretació a Barcelona, Déu n'hi do!

Jo no he estat víctima de MTM però sí d'una altra empresa per l'estil (més petita, que em deu menys diners) i el tema ha arribat als jutjats (estem pendents de setència, també), i suposo que per això no vaig dubtar ni un segon a anar a la manifestació, encara que no tingués intenció d'agafar cap cassola ni xiulet.

Sigui com sigui, cal felicitar a tots els que hi van anar (40-50 persones, diria) per haver aguantat estoicament la pluja i un parell o tres de vianants maleducats. I a veure si la propera vegada en som més.



Creative Commons License