Nedstat Basic - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
Contador gratuito L'aeroplà del Raval | Tina Vallès <$BlogRSDUrl$>

14.7.05

Festa Major 


Avui l'Aeroplà surt al carrer per celebrar l'inici de la festa major del barri...
... encara que el programa complet de les festes no aparegui enlloc.*
... encara que la Maruja Torres en llegeixi el pregó.
... encara que pels carrers no s'hi respiri gaire predisposició a la cercavila ni al ball ni a l'havanera ni al castell de focs.

Perquè al Raval som tan però tan alternatius que si es fa una festa major, si es programen quatre dies de celebració per a tot el barri, al cap de cinc minuts ja n'han sortit una dotzena d'alternatives de tot de col·lectius que estaven amagats rere les persianes d'alguns baixos i locals atrotinats; gent que la resta de l'any no saps ben bé a què es dediquen ni com subsisteixen ni com paguen el lloguer de l'espai que ocupen amb sofàs del 010 i obres d'art recontracontemporani.

I a l'Aeroplà intentarem treure partit de la variadíssima tot i que una mica indocumentada oferta dels propers quatre dies, no sense abans convidar-vos a passar pel barri, vagarejar pels carrers i anar fent tastets de les programacions i les contraprogramacions dels diferents carrers, col·lectius i associacions de veïns. No us limiteu a la Rambla del Raval i la plaça dels Àngels (la del MACBA), passeu també pel carrer Guifré de la gent de l'Almazen, per exemple. I anar fent. La qualitat no goso garantir-vos-la, però la varietat, més que mai!

*Us enganxo aquí el que he pogut trobar (en format word) en el programa d'activitats de la Fundació Tot Raval:

Dijous
Cercavila i ball de gegants (19.30 h) que sortirà del carrer Guifré fins a la Pl. dels Àngels, on la Sra. Maruja Torres farà el pregó (21 h) i posteriorment actuarà el grup “El equilibrista en la Luna”.
A les 22 h se celebrarà la final del 5è Concurs de monòlegs del Raval al passatge Nou de la Rambla.

Divendres
A la Rambla del Raval hi haurà molta activitat: jocs infantils durant tot el dia (a partir de les 10 h), actuacions de joves del Raval i entitats de la Taula Franja (20 h) i el concert jove amb l’actuació de Kunk Funk i Muyayo Rif.
D’altra banda, a la plaça Caramelles hi haurà Corre-Escuma i Pista Americana per als més menuts (10 h). A la plaça dels Àngels, es farà una recepció a les entitats del barri i el sopar de Festa Major de l’AAVV Raval (21 h) i més tard hi haurà nit de ball amb La Vella Dixieland i Carajillos Band (23 h).
Paral·lelament, hi haurà l’actuació de l’Orquestra Boomerang a la intersecció entre el carrer Nou de la Rambla i l’Avinguda del Paral·lel (23 h).

Dissabte
A les 10 h hi ha programades diverses activitats simultànies: matí de jocs (plaça Folch i Torres), Mostra de Puntaires (C/ Sant Pau) i la Fira de Comerciants i la 1a Fira Artesanal de les Festes del Raval (plaça Sant Agustí).
D’altra banda, a partir de les 11 h, als Jardins de Torres i Clavé amb el carrer Valldonzella se celebrarà durant tot el dia la III Festa Popular amb tallers, dinar popular, marató d’espectacles i concert de rumba.
A les 12 h trobem una activitat ja consolidada com és la IV Operació Ulls Oberts, un taller per guarnir de llums el carrer (C/ Guifré).
A la tarda, a les 17.30 h, hi haurà la Diada bastonera al carrer Carme.
Seguidament hi haurà diverses activitats: exposició Festa Major carrer Guifré (C/ Guifré, 18 h), berenar i jocs per a infants (plaça Sant Agustí, 18 h), actuació de les Bandes i Timbals del Raval (plaça del Àngels, 19 h) i l’Acte per la Pau que constarà de la lectura d’un manifest per la Pau i diverses actuacions (Rambla del Raval).
La nit arriba farcida de sopars: sopar de la Taula del Raval al CEIP Milà i Fontanals (C/ Carme, 21 h), Sopar Popular veïns del carrer Hospital i Sant Pau (plaça Sant Agustí, 21 h), Sopar popular de Festa Major dels carrers Guifré i Joaquim Costa (C/ Guifré, 21 h) i el Sopar de l’Associació de Comerciants (C/ Nou de la Rambla amb Paral·lel, 22 h; a les 21h, hi haurà una cercavila i esclat de foc al carrer).
Els que tinguin ganes de festa fins més tard, tenen a la seva disposició un munt de concerts: concert i ball “Al cor del Raval” (C/ Guifré, 22 h), concert i ball amb l’orquestra Musicalia (plaça dels Àngels, 22.30 h), ball amb el grup Habana Casino (C/ Nou de la Rambla amb Paral·lel, 23 h) i el plat fort de la nit arribarà amb el concert de Muchachito Bombo Infierno (Rambla del Raval, 23 h).

Diumenge
X Cursa Popular de Patins de la Rambla del Raval (10h). També a les 10h, continuarà la 1a Fira Artesanal de les Festes del Raval (plaça Sant Agustí).
A la tarda hi haurà berenar d’avis amenitzat pel duo Mambo (plaça Caramelles, 18 h) i l’espectacle de la Comparsa Nou de la Rambla “Baila Conmigo” (C/ Nou de la Rambla amb Paral·lel, a les 19 h; més tard actuarà Boston Duo, 21 h).
I com en tota Festa Major, hi haurà un concert de cloenda amb la Raval Jazz Band acompanyats de Ruiz de Moura i Maria Dolors Aldea (plaça dels Àngels, 21 h).
Més tard, començarà el Correfoc amb les Colles de Diables Quinta Forca, Diables del Poble Sec i el Drac de Ciutat Vella (sortida de la Rambla del Raval, 21.30 h) i el fi de festa amb efectes pirotècnics (plaça dels Àngels, 23 h).


||||| A C T U A L I T Z A C I Ó (14/07/05, 11:38 am) |||||

El programa el podeu trobar aquí, ho he vist en un cartell de les festes que han anat penjant per tots els comerços del barri. De tota manera, us en continuo deixant l'extracte aquí sobre.

Final de la cercavila davant del MACBA.



Creative Commons License