Nedstat Basic - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
Contador gratuito L'aeroplà del Raval | Tina Vallès <$BlogRSDUrl$>

4.11.05

Amb qui es comparen els mecànics? 


Passa sovint que quan es troben més de dos traductors fent una copa la festa s'acaba convertint en una mena d'assemblea amb un seguit de reivindicacions i protestes de marcat to sindical. No ho podem evitar.

I les probabilitats que passi això augmenten si a més els que brinden són autònoms i passen moltes hores sols davant de l'ordinador, defensant-se davant dels clients (els dolents de la pel·lícula quan ja portem dues copes al sarró) i justificant unes tarifes més que dignes (cal pronunciar amb ímpetu la ge) i uns terminis raonables (els més agosarats solen afegir aquí "que els traductors també tenim vida privada").

Passa sovint, però és clar que no és exclusiu del nostre gremi. I parlant de gremis, el dels traductors percebo que té una certa tendència a comparar-se amb altres per acabar de reivindicar els seus drets amb vehemència. Quin traductor no s'ha comparat mai amb un mecànic quan ha volgut defensar la dignitat de la professió?

Ho il·lustro: el client (dolent, dolentíssim, on vas a parar!) et pregunta, sisplau (aquest marcador de cortesia ni el sentim, esclar), si li pots abaixar una mica el preu... No té temps d'acabar la frase que ja ens surt l'alien sindicalista que tots tenim a dins: "Que potser li demanes rebaixes al mecànic quan t'ha de canviar una roda?"

Una altra: el client (vegeu una mena de llop de la caputxeta ja disfressat de iaiona convalescent) demana, sisplau (ha!), si pots corregir només el més greu, sense fer cas de l'estil... Altra vegada l'alien que brama: "És que li dius al mecànic que només et revisi la meitat de la maquinària del cotxe?"

Sí, de vegades també ens servim dels metges, que és un altre col·lectiu que va de conya per fer entendre al client la gravetat de la seva demanda: "És que li dius al metge que et recepti el medicament més barat?", "Que potser li demanes que miri si tens càncer però que no t'ho tracti si només és una úlcera?"

Ah, és que és un vici això de comparar-se amb altres gremis. El que em pregunto és: amb qui es comparen els mecànics quan un client els deixa anar un estirabot i no disposen de prou arguments per respondre?

NOTA: Al Rebost, Culleres justes. A l'Ima(t)ginari, Adéu, gira-sols.



Creative Commons License