Nedstat Basic - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
Contador gratuito L'aeroplà del Raval | Tina Vallès <$BlogRSDUrl$>

13.2.06

Veïna nova al replà 


Tenim veïna nova al tercer quarta, tot i que al nostre edifici només hi ha tres portes per replà. Tot el matí que tragina caixes i les deixa al mig del pas. Ara se n’ha anat a IKEA perquè diu que li falten prestatges per desar-hi la roba i armaris per encabir-hi els llibres. Es pensa que Gran Via 2 és al número dos de la Gran Via i no li ho neguis, que s’emprenya.

Quan tornava de comprar el diari m’ha dit que no l’esperi per sopar, i quan li he dit que no ho pensava fer m’ha etzibat que hem de parlar, que la nostra relació fa temps que no és el que era.

El president de l’escala ja ha «pres mesures» (frueix i baveja fent anar aquesta mena d’expressions) i diu que és ben segur que aquesta dona s’ha escapat d’una sessió intensa d’electroxocs i camises que es corden per darrere. Ha deixat anar la seva frase estrella: «Esperarem uns dies, i si la cosa no es resol sola, aleshores ja pensarem què fem».

Ha vingut el carter mentre ella organitzava les seves caixes a l’entrada i buscava el moneder dins de la que duia escrit «coses de valor» per pagar el taxista, la cara del qual indicava clarament que feia més de dues hores que suportava les excentricitats de la senyora. El carter ha anat col·locant la correspondència com cada dia, i quan ja se n’anava s’ha vist increpat per la dona amb un «I per a mi no hi ha res, oi? Cada dia igual!».

La comunitat no entén res, més que res perquè «la comunitat» no és ningú, és un ens abstracte que el president es treu de la màniga sempre que li convé. Sigui com sigui, els veïns que hem coincidit amb la nouvinguda en el que va de dia ja no podem pensar en res més. A mi ja m’ha citat per parlar d’«això nostre»; el vidu de l’àtic diu que li ha pessigat el cul i li ha dit que es prepari, que aquesta nit serà millor que la passada, i la vicepresidenta afirma que l’ha presa per la seva assistenta i li ha dit que a veure si es fica al cap d’una vegada que els dilluns toca fer la plata.

I quan li demanes en quin pis viu, ella diu que el tercer quarta i es queda tan ampla. Així que com a teràpia de xoc, el conco del principal —que té molt de temps lliure— l’ha ajudada a pujar caixes fins a «casa seva» per fer-li veure que s’equivoca. Quan han arribat al tercer, ella ha tret les claus de la bossa, les ha intentades fer cabre en els tres panys del replà i en veure que no entrava en cap s’ha exclamat: «Ho veu, senyor manyà? Ni la porta principal ni la de servei ni la del garatge. En aquesta escala ja fa massa temps que passen coses rares!».



Creative Commons License