Nedstat Basic - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
Contador gratuito L'aeroplà del Raval | Tina Vallès <$BlogRSDUrl$>

20.4.06

He sortit a fer un volt i he vist el rei 


He sortit a fer un volt (i a la presentació d'un assaig històric sobre el barri) i he vist el rei. Ja està.

Què voleu que us digui més? Que havien evacuat tots els esquèiters de la plaça dels Àngels? Que els carrers Elisabets, Joaquim Costa, Pintor Fortuny i rodalia eren plens de mossos, patrulles, policies i cotxes oficials? Que aquest vespre estava prohibit passar per davant del MACBA? Que el rei es passeja pel món envoltat d'homes uniformats amb cara d'anar restrets i no pronunciar gaires paraules esdrúixoles? Que el cotxe reial gairebé em repela les puntes de les botes en travessar el passatge dels Àngels? Que hi havia una colla de lloques amb càmeres digitals esperant que passés samajestat per immortalitzar-lo a cop de flaix i quan l'han vist s'han fotut a cridar i saltar com no feien des del darrer concert del duodinámico? Que a un senyor vestit de blau marí, armat amb porra i pistola, no se li poden fer preguntes si no és que ets guiri i duus un mapa de la ciutat entre els dits? Que quan m'acostava a la frontera de la Rambla m'he creuat amb el senyor Clos i senyora que passejaven tranquil·lament vora Canaletes?

No, no hi ha res més a dir. He sortit a fer un volt i he vist el rei, i què, després he vist la Reina Mare del Raval* (a la presentació del llibre de què us volia parlar en realitat) i m'he tornat a reconciliar amb el món. Perquè... algú sap si és de malastrugança creuar-se amb un monarca que va dins d'un cotxe negre?

*La Reina Mare del Raval (l'he batejada jo, així, ella no ho sap pas) és una senyora gran que corre pel barri i que sempre va conjuntada, amb barret i tot (d'aquí el nom). Us en deixo una instantània furtiva d'ahir, però aquesta dama es mereix un article per a ella sola un altre dia. Heus-la aquí amb una mena de turbant, la càmera preparada i la paraula a la punta de la llengua, perquè és una senyorassa que sap omplir tots els silencis que troba i que, segons em va semblar sentir-li dir ahir, ha escrit algun llibre sobre el Raval, però està esperant que algú l'hi passi a l'ordinador (sic).


NOTA: Aquest divendres, 21 d'abril, m'entrevisten, a les 13 h, a Hola Barcelona, a BTV, en una taula presantjordi amb un autor novell (servidora), un de consagrat (David Castillo) i un de mediàtic (Ismael Prados).



Creative Commons License