Nedstat Basic - Web site estadísticas gratuito
El contador para sitios web particulares
Contador gratuito L'aeroplà del Raval | Tina Vallès <$BlogRSDUrl$>

16.2.07

Reptes professionals televisats 


Sempre que conviden un cuiner a un programa de la tele acaben enfrontant-lo a una tauleta amb quatre ingredients difícils de combinar perquè faci una demostració de les seves aptituds culinàries. A un cantant, el fan cantar. A un polític, el fan xerrar, callar i donar explicacions impossibles. I para de comptar, gosaria dir que la resta de professions que passen per la pantalla no corren aquest risc de ser posats a prova en públic i sovint sense avís previ.

No sé per què no podrien convidar un escriptor i fer-lo seure en un racó de la taula amb un full i un llapis, a pèl, i filmar-lo mentre es concentra per vèncer la pàgina en blanc. O un traductor, assegut davant d’un portàtil sense connexió a Internet, i amb un document de banca o un sonet xecspirià esperant ser traduït. O un corrector, plantat davant del guió del programa amb un bolígraf vermell a la mà.

Ah, però no cal anar a la tele per trobar-te davant d’aquests reptes professionals de tant en tant. Tard o d’hora t’arriba aquella feina que ningú t'explica com s'ha de fer, aquell client que no sap què vol i pretén que li endevinis el pensament, aquella traducció irrealitzable, aquella novel·la que demana un intervencionisme corrector salvatge. I no hi ha càmeres gravant, per sort... O per desgràcia?



Creative Commons License